Kocsis Mátét lebuzizni körülbelül olyan visszataszító, mint Kocsis Máté

vélemény
2015 november 02., 08:49
comments 453

Kocsis Máté visszataszító alak. A magyar politikai elithez képest is cinikus és kártékony ember, aki ráadásul mintha sportot űzne abból, hogy a társadalom legkiszolgáltatottabb csoportjaiba, drogfüggőkbe és menekültekbe rúgva építse karrierjét. Nem is csoda, hogy ma már ott van a legbelső kör kapujában, amin túl már az igazán nagy pénzeket osztogatja Orbán, Habony és Lázár.

De akármilyen ember Kocsis Máté, vannak határok, amiket nem lépünk át. Nem, nem a magánélet szentségéről van szó. Tudom, hogy Magyarországon nem mindenki gondolja így, de én az angolokkal vagyok: jogom van tudni, hogy mi történik a választott képviselő hálószobájában. Különösen, ha a képviselő olyasmit csinál a hálószobájában, ami szöges ellenétben áll azzal, amiről egyébként prédikál.

Kocsis Máté esetében azonban nem erről van szó. A Fidesz budapesti elnökéről a magyar politika perifériájának egyik furcsa szerzete, az egyébként homoszexuális Ungár Klára azt sugallta, hogy meleg. Ungár mindezt bármiféle bizonyíték nélkül kürtölte világgá, így senkit nem lephetett meg, hogy egy olyan hiú és pitiáner ember, mint Kocsis Máté, vállrándítás helyett azonnal bírósághoz fordult.

Ilyen per Magyarországon még nem nagyon volt, a média pedig mindig nagyon örül az ilyesminek. Az első fokú tárgyalást át is kellett rakni egy nagyobb terembe, hogy a teljes sajtóhadsereg beférjen. Első fokon Ungárt bocsánatkérésre és kétmillió forint megfizetésére kötelezte a bíróság, ám az ügynek ezzel nincs vége, lesz fellebbezés és még több évnyi pereskedés.

Már a pénteki ítélet előtt is ment a kínos buzizós susmus az elméletileg toleráns bal- és liberális oldalon, ami viszont azóta folyik, az tényleg a rasszista magyar szélsőjobboldal szintjén, a “nem idén barnult le” és a “réti nigger” világában mozog.

Kocsis Mátét egymillió ügyben lehetne támadni, hiszen - ahogy már leszögeztük - visszataszító alak. Ehelyett a Facebook egy olyan képpel van tele, amin állítólag a fiatal politikus látható egy jellegzetesen fortunadiszkós, szőke fiatalember társaságában. Ez a kép az, és a teljesen megroggyant elméjű “Egymillióan a magyar sajtószabadságért” Facebook-csoport kommentárja szépen illusztrálja is, hogy miről van szó, és mi az, ami nagyjából annyira gyomorforgató jelenség, mint Kocsis Máté maga.

A primitív, kacsintgatós buzizás természetesen nem azzal foglalkozik, hogy egy férfi esetleg egy másikat szeret. A homofóbia lényege éppen az, hogy nem képes elfogadni, hogy azonos nemű emberek esetleg szeressék egymást. A Kocsis Mátén csámcsogók egytől egyig arra gondolnak, arra folyik a nyáluk, hogy egy politikust valaki

seggbe dug, basz, kúr,

és hogy ez undorító, sőt, elítélendő.

Ha van iskolapéldája az intoleranciának, a más gyűlöletének, ez kétségtelenül az. Eddig is tudtuk, hogy ezek Magyarországon gyakori jelenségek, most pedig kiderült, hogy egy olyan jelentéktelen dolog, mint a politikai elkötelezettség még több magyar emberből képes alávaló tahót csinálni. Orbán Viktor büdös cigány, Kocsis Máté pedig fartúró buzi - nem, ezek nem a kuruc.info "gondolatai".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.