Hány Mészáros Lőrinc ad ki egy Csányi Sándort?

gazdaság
2015 november 03., 05:02
comments 171

Megjelent a Forbes, ami ebben az esetben azt is jelenti, hogy megjelent a Forbes listája a 33 leggazdagabb magyarról.

A lista élén nem végezhetett más, mint Csányi Sándor, az OTP vezérigazgatója, akinek új vagyonelemeire bukkant a Forbes, így például egy 64 milliárd forintos szingapúri befektetésre. 288 milliárd forintos vagyonával most már hivatalosan is dollármilliárdossá koronázta a lap az OTP első emberét.

Mindenesetre öröm látni, hogy a régi gárda olyan nevei, mint mondjuk Leisztinger Tamás, azért meg tudtak kapaszkodni ebben a rendszerben is. Nincs szégyenkezni valója vagyoni téren Simicska Lajosnak vagy Nyerges Zsoltnak sem, annak ellenére, hogy az állam felől érkező profittermelési képességük jelentősen megcsappant.

Eközben természetesen rohamos tempóban gyarapodnak az új kedvezményezettek, így mondjuk az új Közgép, a Duna Aszfalt tulajdonosa, Szíjj László, vagy Orbán Viktor jóbarátai, Garancsi István és Mészáros Lőrinc. (A miniszterelnök édesapja, a Dolomit kft-s id. Orbán Győző vagyonát a Forbesnál 6,9 milliárd forintba becslik.)

A tíz leggazdagabb magyar 1362 milliárd forintos látható vagyonából simán lehetne építeni tíz vadiúj Puskás Stadiont, vagy vissza lehetne fizetni az egész magyar államadósság 5,6 százalékát.

1. Csányi Sándor, 287,9 milliárd forint

2. Gattyán György, 165,4 milliárd forint

3. Bige László, 157,3 milliárd forint

4. Demján Sándor, 155,6 milliárd forint

5. Széles Gábor, 125 milliárd forint

6. Simicska Lajos, 112 milliárd forint

7. Veres Tibor, 107 milliárd forint

8. Kasza Lajos, 92,8 milliárd

9. Wáberer György, 81,3 milliárd forint

10. Rákosi Tamás, 78 milliárd forint

11. Leisztinger Tamás, 77,9 milliárd forint

12. Szíjj László, 74,3 milliárd forint

(...)

16. Nyerges Zsolt, 55,3 milliárd forint

(...)

20. Garancsi István, 44,3 milliárd forint

(...)

30. Mészáros Lőrinc, 24,4 milliárd forint

31. Spéder Zoltán, 23,4 milliárd forint

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.