A kormány szerint nem lesznek kémek a szerkesztőségekben aszerint a törvény szerint, ami szerint lehetnek kémek a szerkesztőségekben

politika
2015 november 04., 17:44
comments 217

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerdai közleménye szerint

"félremagyarázás, hogy titkosszolgálati munkatársak kerülnének az online tartalomszolgáltatók szerkesztőségeibe."

Arról a törvényjavaslatról van szó, amiben ez a rész szerepel, mutatom:

photo_camera

A kormány szerint nem látunk, nem olvasunk jól. A közlemény szerint ugyanis az Országgyűlésnek benyújtott törvényjavaslatot

"a magyar ellenzék tudatosan félreértelmezi és félremagyarázza: azaz szó sincs arról, hogy online újságok/tartalomszolgáltatók szerkesztőségeibe kerülnének titkosszolgálati munkatársak".

A közlemény szerint a javaslat

"azt teszi lehetővé, ami eddig is így volt",

nemcsak Magyarországon, hanem a világon mindenhol intézményesült formában, vagyis hogy a távközlési szolgáltatóknál - például a mobiltelefon-társaságoknál - legyenek ilyen alkalmazottak.

Hogy miért szerepel a "tartalomszolgáltató" szó a fent bemutatott törvényjavaslat-részletben, nem tér ki a közlemény.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.