Benzema bevallotta, hogy részt vett csapattársa megzsarolásában - öt évet is kaphat

bűnügy
2015 november 05., 13:24
comments 54

Karim Benzema, a francia válogatott és a Real Madrid csatárát őrizetbe vette szerdán a francia rendőrség, miután azzal gyanúsítják, hogy 150 ezer eurót kért válogatott csapattársától, Mathieu Valbuenától cserébe azért, hogy ne hozzon nyilvánosságra egy róla készült szexvideót. 

photo_camera Karim Benzema a francia válogatott színeiben. 

Benzemát Franciaországban tartóztatták le, az éjszakát a versailles-i rendőrségen töltötte, és a hírek szerint már másnap bíróság elé állították, ahol elismerte vétségét. 

Az AFP szerint Benzema a nyomozóknak azt mondta, hogy gyerekkori barátok kérésére kereste meg Valbuénát október elején, a válogatott Örményország és Dánia elleni mérkőzését megelőző edzőtáborozás idején. 

Az történhetett, spekulálnak a lapok, hogy Benzema három "gyerekkori barát" kérésére tolmácsolta az üzenetet csapattársának, hogy hozzájutottak Valbuena egy régi telefonjához, és a felvételére cserébe 150 ezer eurót kérnek. Nem világos viszont, hogy Benzema maga is zsarolóként lépett fel, vagy csak megpróbált tanácsot adni Valbuénának a helyzet kezelésére. 

Az ügyészség mindenesetre megerősítette, hogy Benzema ellen bűnszövetségben elkövetett zsarolás vádjával folytatnak nyomozást. Ha bűnösnek találják, akár öt év börtönre is büntethetik.

(BBC / Telegraph / L'Equipe)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.