Visszafizettetnék a lebénult biciklissel a 20 milliós kártérítést

Tbg
baleset
2015 november 06., 06:35
comments 265

Még az is lehet, hogy vissza kell fizetnie Perusza Zoltánnak azt a húszmillió forintot, amit kártérítésként ítélt meg neki a bíróság, miután biciklijével árokba zuhant.

Perusza egy vihar elől sietett haza, amikor a baleset érte. Az addig egyenes bicikliút ugyanis egy helyen váratlanul elkanyarodik, és ha valaki ezt nem veszi észre, akkor berepül egy vízelvezető árokba. Nemcsak ő, hanem négy másik ember is összetörte magát ugyanott.

A székesfehérvári önkormányzat felelősségét a bicikliút rossz megtervezése miatt állapította meg a bíróság, és ítélt a kerekesszékbe kényszerült férfinak komoly kártérítési összeget.

Az önkormányzat nem akarta a bírságot kifizetni, ezért a végrehajtó inkasszózta a város számláját.

Az önkormányzat ugyanakkor felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Kúriánál, amely akár a jogerős bírósági döntést felülbírálhatja, és úgy is döntést hozhat, hogy vissza kell fizetni a húszmillió forintot.

Perusza ügyvédje szerint ráadásul az önkormányzat a határidőből is kifutott, érthetetlen szerinte, hogy a Kúria miért fogadta be a kérelmet. (BorsOnline)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.