Úristen, lehet, hogy mégis 2015 van Magyarországon is?

Egészségügy
2015 november 08., 12:30
comments 306

"A kannabisznak, vagyis a kendernek több olyan összetevője is van, amelynek helye lehet a gyógyításban, egyes kóros állapotok kezelésében - ezen a véleményen van több magyarországi orvos is" - írja minden lehetséges forrás közül pont a közmédia hírportálja, a hirado.hu.

A köztelevízió beszélt például Kelemen Annával, az Országos Idegtudományi Intézet főorvosával, aki szerint jó hír az epilepsziával élőknek, hogy hamarosan Magyarországon is tesztelnek majd kannabinoidol-alapú gyógyszert - ez a marihuána nem pszichoaktív összetevőjét hasznosítja.

A megszólalt szakemberek amúgy még mindig úgy beszélnek a marihuána pszichoaktív összetevőjéről, a THC-ról, mintha az legalábbis heroin lenne. Zacher Gábor toxikológus például még abban se biztos, hogy kannabinoidolos gyógyszert adna-e az epilepsziás gyerekének, hogy aztán ugyanő beismerje, hogy a világ boldogabbik felén már régóta engedélyezettek a THC-s kezelések is, és jól bevált gyakorlat szerint működnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.