Breaking: áron alul adna el egy ingatlant a belvárosi önkormányzat

POLITIKA
2015 november 13., 07:45
comments 60

Három éve, az akkor sokkal gyengébb ingatlanpiacon még 42 millió forinttal többet ért azt az V. kerületi ingatlan, amit nemrég 112 millió forintra becsültetett fel a Szentgyörgyvölgyi Péter vezette belvárosi önkormányzat - írja a Népszabadságra hivatkozva a hvg.hu.Rogán Antal, a volt belvárosi polgármester és SZentgyörgyvölgyi Péter, a jelenlegi (Fotó: Rogán Antal Facebook-oldala)
Juhász Péter, az Együtt képviselője elmondása alapján az értékbecslő összejátszhatott azzal a Sándor és Társai ügyvédi irodával, amely nemrég egy testületi döntés értelmében mélyen áron alul, 78 millió forintért vásárolhatná meg a 237 nm-es ingatlant a Deák Ferenc utcában. Az árat azzal is sikerült lenyomni, hogy fél év bérleti idő leteltével a vevők 30 százalék kedvezményt is kaptak az üzlethez.

Juhász szerint az is mutatja, hogy korrupciógyanús az üzlet, mert ő talált egy olyan ajánlatot az érintett ingatlanra, ami akár 145 millió forint bevételt is jelenthetett volna a Belvárosnak, ehhez képest ezzel a lehetőséggel még csak nem is foglalkozott az önkormányzat. A polgármester most egy kontrollértékbecslés készítését ígéri. Az eset miatt annyira forr az önkormányzati testület, hogy még Steiner Pál szocialista képviselő is hűtlen kezelés gyanúját emlegette, pedig ő nem túl gyakran hallatja hangját az ehhez hasonlatos ingatlanügyletekben. 

Az ügy előzményeivel itt foglalkoztunk.

(hvg.hu / Népszabadság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.