Törökország kétszer is szólt a franciáknak az egyik robbantó miatt

külföld
2015 november 16., 09:38
comments 95

A török hatóságok kétszer, 2014-ben és 2015-ben is szóltak a francia társszerveknek Omar Ismail Mostefai, a Bataclan koncertteremben elkövetett vérengzés egyik elkövetője miatt. Mostefai a rendőrségi rajtaütés során felrobbantotta magát.

A Guardiannak név nélkül nyilatkozó török illetékes szerint Mostefai 2013-ban érkezett Törökországba, ahol nincs nyoma annak, hogy elhagyta volna az országot.

A török hatóságoktól a franciák 2014 októberében kértek információt négy terroristagyanús személyről. Bár Mostefairól nem, a férfi az ügyben vizsgálódó török hatóságok látókörébe került, akik figyelmeztették is a franciákat - ahogy nyolc hónappal később, 2015 júniusában is.

A francia hatóságok akkor nem kérdeztek vissza, csak a pénteki terrortámadások után kértek bővebb tájékoztatást a törököktől.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.