Elmarad a német-holland meccs, kiürítették a stadiont

külföld
2015 november 17., 18:34
comments 758

Biztonsági okokból az utolsó pillanatban lemondták a Németország-Hollandia barátságos mérkőzést Hannoverben. A rendőrség szóvivője, Stephanie Weiss szerint a HDI-Arénában egy gyanús bőröndöt találtak, amit megvizsgáltak, és ártalmatlannak minősítettek. A szurkolókat ezután hétkor rendben beengedték a stadionba, majd mégis a mérkőzés elhalasztása és az épület kiürítése mellett döntöttek. A stadion mellett egy koncerttermet is kiürítettek, a TUI-Arénát, ahol kedd este a Söhne Mannheims lép fel. Este kilenc óra után a rendőrség egy újabb gyanús tárgyat talált, amit még vizsgálnak, ezért a főpályaudvar egy részét is lezárták.

photo_camera AFP PHOTO / DPA / JULIAN STRATENSCHULTE

A már gyülekező szurkolókat arra kérték, hogy a lehető leggyorsabban hagyják el a lelátókat.

Thomas de Maizière belügyminiszter azonnal a helyszínre sietett, ahol elmondta, hogy külföldi titkosszolgálatoktól kapták a jelzést a várható támadásról, és az szurkolók biztonsága érdekében fújták le a mérkőzést.

Az Alsó-szászországi belügyminiszter, Boris Pistorius szerint egyelőre nem vettek őrizetbe senki, és robbanószert sem találtak.

photo_camera OLE SPATA/DPA

A hannoveri rendőrfőnök, Volker Kluwe korábban

"egész Hannovert fenyegető, konkrét veszélyhelyzetről"

beszélt az NDR-nek. A rendőrkapitány szerint

"komoly előkészületek voltak arra, hogy valamit felrobbantsanak."

A helyi médiára hivatkozva írta a Telegraph, hogy egy stadion mellett álló

mentőautó volt tele robbanószerrel,

ez végül hamis információnak bizonyult.

A belvárosban korlátozták a forgalmat. A hannoveri rendőrfőnök felszólította a lakosságot, hogy menjenek haza, kerüljék a tömeget és a tömegközlekedési eszközöket.

A barátságos mérkőzést a helyszínen követte volna Angela Merkel kancellár is, ami eredetileg 20.45-kor kezdődött volna.

photo_camera

A nap folyamán korábban a Brüsszelbe tervezett belga-spanyol labdarúgó-mérkőzést is lemondták biztonsági okok miatt.

photo_camera

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.