A Jobbik feljelentést tesz az MNB-s üdülőbiznisz miatt

gazdaság
2015 november 20., 08:46
comments 52

Az ellenzéki párt amiatt tesz feljelentést, hogy a jegybank alapítványai megvásárolták a balatonakarattyai MÁV-üdülőt.

Kepli Lajos országgyűlési képviselő budapesti sajtótájékoztatóján (aminek címe: Mi Matolcsyék „akaratja”?) egyértelműnek nevezte a kötődéseket, utalva arra, hogy Matolcsy György a Magyar Nemzeti Bank elnöke, míg felesége, Matolcsy Gyöngyi a település polgármestere.

Szerinte a több mint 1 milliárd forintba kerülő, 6 hektáros vízparti területet gyanús körülmények között vette meg a Pallas Athéné Alapítvány, az általa létrehozott tanácsadói vállalkozás igazgatóságában pedig újabb rokon tölt be pozíciót – derül ki az MTI tudósításából, de hogy ki ez a rokon (hacsak nem Matolcsy feleségéről van szó), azt nem.

A jobbikos politikus szóvá tette azt is, hogy Balatonakarattya leválását Balatonkeneséről ugyancsak Matolcsy Györgyék lobbizták ki, a legtöbb adóbevételt hozó területek hovatartozásáról máig vita van.

Kepli Lajos szerint Balatonakarattya Felcsúthoz hasonló „mintatelepüléssé” kezd válni, miközben egy hasonló méretű környező település évek óta küzd egy néhány kilométeres útszakasz leaszfaltozásáért.

A Jobbik szerint nem történhet meg, hogy polgármester pártállása, családi kötődése határozza meg, mennyi pénz folyik be, milyen beruházások érkeznek egy településre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.