Orbán Viktor mára eljutott addig, hogy tulajdonképpen az EU terjeszti a terrorizmust Európában

politika
2015 november 20., 07:27
comments 495

Orbán Viktor miniszterelnök rendszeres pénteki szózatában ma eljutott odáig, hogy a kvótarendszerrel tulajdonképpen az az EU célja, hogy egész Európában elterjessze a terrorizmust.

MTI Fotó: Máthé Zoltán
photo_camera MTI Fotó: Máthé Zoltán

Mielőtt rátérnénk "interjúnak" nevezett szózata lényegi részéhez, idézzük fel mintegy szellemi épségének barométereként azt is, amit az interjú elején a Paks miatt indult EU-s kötelezettségszegési eljárás apropóján mondott:

Paks=olcsó áram,

ami a jelen körülmények között azt jelenti, hogy ha a jelenleginél harmadával drágább lenne az áram, akkor olcsóbb lenne az áram.

Ezután nézzük, hogy mit gondol napjaink legégetőbb problémáiról, a menekültválságról és a terrorizmusról, amit csak én nevezek többes számban problémának, a miniszterelnök fejében a két kérdés

egy.

"Nyilvánvaló hogy van összefüggés a terrorizmus és a bevándorlás között. Nem kell érvelni" - mondta, és valóban nem is érvelt. Inkább azt mondta, hogy

"a terror is egy veszély, de az összefüggés eltagadása" destabilizálja igazából Európát,

mert ez a tagadás szerinte a szélsőjobbot erősíti, merthogy szerinte a szélsőjobboldal "nevezi nevükön a tényeket". A tény szerinte pedig az, hogy "a bevándorlási politikának immár halálos áldozatai vannak".

Orbán szerint "a migránsok egy tekintélyes része olyan országokból érkezik [...] amikkel hadban állunk", márpedig a háborúkban természetes, hogy az ellenség diverzáns akciókat hajt végre a hátországban. Szerinte ezt a veszélyt alulértékelik az európai vezetők, sőt:

"az európai vezetők folyamatosan beengedték, sőt, beszállították, ők maguk szállították be ezeket a tömegeket".

photo_camera Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Orbán ugyan elhallgatta, de ha már a tényeknél tartunk:

ő maga se csinált mást, a magyar kormány szeptember közepétől október közepéig több tízezer embert buszoztatott minden ellenőrzés, pláne regisztráció nélkül a horvát határról Ausztriába.

Orbán ezután az európai menekültkvótáról beszélt, amit

"ideológiai ferdeségnek, elfajzásnak"

nevezett. Elismerte, hogy nem áll nyerésben a kérdésben, de azért megjegyezte, hogy

"a kvótarendszer azt jelenti, hogy szétterítjük Európában a terrorizmust".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.