Három évig várt a hivatalra, aztán inkább maga kátyúzta ki az újszegedi utcát

ÉLET
2015 november 24., 08:29
Fébert istván munka közben. Fotó: Segesvári Csaba / Dél-Magyarország. A képet a szerző engedélyével közölhetjük.
photo_camera Fébert istván munka közben. Fotó: Segesvári Csaba / Dél-Magyarország. A képet a szerző engedélyével közölhetjük.

Egy újszegedi szobafestő fogta magát, és fiaival felújított egy 260 méteres utcát. Saját zsebből fizette a nem túl nagy költségeket:

csupán húsz liter gázolajra és pár köbméter aszfalthulladékra volt szüksége

ahhoz, hogy megoldja a problémát, amit az illetékes hatóságok három éve képtelenek voltak kezelni.

"2012 óta várt az utcában elkerítve egy csatornafedél arra, hogy a körülötte lévő lyukat kijavítsák. Több helyen akkora kátyúk voltak, hogy felakadt a feleségem autója" - mesélte a Délmagyarnak. Fébert figyelmes ember, érdeklődve szokta szemlélni az őt körbevevő világot. "A Kamaratöltés utcánál láttam, hogy az útjavításhoz felmart anyagot is használnak. A munkásoktól megtudtam, hogy a padkához kiöntött aszfaltot a Belvárosi hídtól hozták, megkérdeztem, kaphatnék-e a padkára szánt anyagból, igennel válaszoltak" - mesélte.

Fébert István boldogan szaladgál az úton, amit maga újított fel. Fotó: Segesvári Csaba / Dél-Magyarország. A képet a szerző engedélyével közölhetjük.
photo_camera Fébert István boldogan szaladgál az úton, amit maga újított fel. Fotó: Segesvári Csaba / Dél-Magyarország. A képet a szerző engedélyével közölhetjük.

Így hát kifaggatta a kátyúzókat, hogy hogyan is kell kátyúzni, majd kölcsönkért egy tömörítőt, hússzor fordult a kis autójával, hogy elég törtaszfaltja legyen, majd a fiaival

felújította az utcát.

"A szomszédok is örülnek, végre jobb lett az út" - mesélte. (Via Délmagyar)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.