Medgyessy Péter szerint nem is korruptabbak Orbánék, mint a Gyurcsány-Bajnai-garnitúra

politka
2015 november 24., 06:46
comments 301

Az ember, aki a körülmények szerencsétlen összjátékának eredményeként Magyarország miniszterelnöke lehetett, a Magyar Időknek beszélt annak apropóján, hogy az ellenzéki pártok korrupcióról szóló vitanapot kezdeményeztek a parlamentben.

Medgyessy szerint ugyan

"most kétségtelenül és érezhetően a társadalmi érzékenységnek és a nemzetközi érdeklődésnek a homlokterébe került a magyarországi korrupció",

de a kérdésre, hogy a korrupció ma szembeötlőbb módon van-e jelen a magyar közéletben, mint a Gyurcsány–Bajnai-kormányok idején, azt válaszolta, hogy

"azt semmiképp nem merném állítani, hogy a korrupció szintje ma, az Orbán-kormány időszakában magasabb lenne, mint korábban, illetve hogy maga a jelenség tapinthatóbb lenne, mint az előző kormányok idejében".

Sajnos arról nem kérdezték, hogy a saját kormánya alatt mi volt a helyzet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.