Schmidt Mária pályáztatás nélkül jutott állami részvénycsomaghoz

POLITIKA
2015 november 25., 12:15
comments 217

Az állami vagyonkezelő tender nélkül adta el a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) egy jelentősnek számító, 5 százalékos részvénycsomagját Schmidt Mária családi cégének, a Pió-21 Kft.-nek - állítja cikkében a hvg.hu.

A családi vállalat már korábban is az egyik legjelentősebb részvényese volt a vállalatnak - az állami csomag megszerzése előtt a Pió-21 Kft. a részvények negyedét birtokolta. 

Pozsgay Imre korábbi államminiszter átveszi a Petőfi-emléklap a helytállásért elismerést Schmidt Máriától, a Terror Háza Múzeum főigazgatójától a múzeumban 2015. február 2-án (Fotó: Mohai Balázs / MTI)
photo_camera Pozsgay Imre és Schmidt Mária. MTI Fotó: Mohai Balázs

A csomag még a nyugdíjpénztárak privatizációjának idején került a vagyonkezelőhöz. A hvg.hu ezen túl azt is írja, hogy Schmidték megsegítése nem tetszik a tulajdonostársaknak, de még a kisrészvényeseknek sem. Egy megszólaló szerint mindenkit meglepett a bejelentés, és "politikai okokat sejtenek a háttérben". 

A cikkben megszólaltatják Schmidt lányát, Ungár Annát, a cég vezetőjét, aki a vádakra reagálva válaszolva azt mondja, hogy „az állam hosszú évekig volt egy olyan illikvid papír birtokában, amiből egyetlen forint haszna sem volt az elmúlt több mint tíz évben (...) most bevételhez jutott. Ezt adásvételnek hívják."

(hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.