Elég volt a babaalkatrészekből!

Tbg
bűnügy
2015 november 29., 05:46
comments 171

Amerikai médiabeszámolók szerint ezt mondta az az amerikai férfi elfogásakor, aki szombaton támadott rá egy coloradói abortuszklinikára. 

Robert Lewis Dear letartóztatása után

Az 57 éves Robert Lewis Deart élve fogták el a rendőrök miután fegyverrel támadt a Planned Parenthood klinikára. A lövöldözésben egy rendőr és két civil vesztette életét, kilencen megsérültek.

Az NBC News Robert Lewis Dear elfogásakor azt mondta „Elég volt a babaalkatrészekből!”. Ezzel valószínűleg arra utalhatott, hogy a klinikán nemcsak abortuszt végeznek, hanem magzati szöveteket is adnak tovább kutatási célokra más intézményekre.

A rendőrség ugyanakkor még nem jelentette ki egyértelműen, mik voltak Lewis Dear motivációi.

Ez volt az utóbbi hat évben az első, abortuszklinika ellen irányuló fegyveres konfliktus az USA-ban. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.