Napi 1500 eurót is kereshettek a hétfőn letartóztatott korrupt záhonyi rendőrök

bűnügy
2015 november 30., 19:39
comments 159

Az M1 Híradója jelentette be, hogy hétfő reggel tizenöt rendőrt tartóztattak le a záhonyi határátkelőn, mindet vesztegetéssel gyanúsítják. Volt, akit az útlevélkezelő fülkéből vittek el a katonai ügyészek. A M1 értesülései szerint a letartóztatott rendőrök több hónapja sarcolták az utazókat, ezzel 

"egy nap alatt akár 1000-1500 eurót"

is megkereshettek. A gyanú szerint a záhonyi határátkelőn szolgálatot teljesítő rendőrök az utazóktól rendszeresen pénzt fogadtak el, hogy bizonyos csempészéseket, szabálytalanságokat ne vegyenek észre. 

Mind a tizenöt embernél házkutatást tartottak, majd Nyíregyházára vitték őket, ahol a Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki őket. Az előállított határrendészek ellen kötelességszegéssel elfogadott vesztegetés miatt indult büntetőeljárás.

Idén már több mint nyolcvan korrupt pénzügyőrt, határrendészt, civilt buktattak le Záhonynál. Az egyenruhások akár 12 évet is kaphatnak. Legutóbb októberben volt razzia, akkor 21 rendőr került őrizetbe. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.