Gyanús furgon okozott bombapánikot a szófiai repülőtéren

külföld
2015 december 01., 13:14
comments 45

Kora délután kiürítették a reptér 1-es terminálját, innen indulnak a magánrepülők és a belföld járatok. A reptérnél parkoló, belga rendszámú Mercedes lett gyanús. Daniela Veleva, a repülőtér szóvivője azt mondta, hogy bombát találtak a járműben.

photo_camera

A kanal3 élőben közvetítette, ahogy tűzszerészek megközelítették a furgont. Előbb egy tűzszerész robotot küldtek oda, aztán szétbontották hátul a járművet és már egy teljes felszerelésbe öltözött tűzszerész derítette fel, mit rejt a furgon. Egy hosszú rúddal egyesével húzgálta ki a járműben lévő csomagokat, amelyek inkább úgy néztek ki, mintha egy turistacsoport cuccai lennének. A közelből elég nyugodtan szemlélik az eseményeket egyenruhások. 

A reptéri szóvivői szavait cáfolva a rendőrök azt mondták, hogy nem találtak bombát a járműben, de még nem végeztek teljesen a furgon átvizsgálásával. Mindenesetre már kedélyesen csevegnek mellette. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.