Zuckerbergék jótékony célra ajánlanak fel egyharmad magyar GDP-nyi pénzt

külföld
2015 december 01., 20:57
comments 193

Mark Zuckerberg és felesége, Priscilla Chan váratlanul bejelentették, hogy Facebook-részvényeik 99 százalékát az emberiség boldogulására ajánlják fel. A dolog részletei még homályosak, de a bejelentés valószínűleg azt takarja, hogy részvényeiket jótékony célra ajánlják fel.

A Facebook jelenlegi piaci értékével számolva ez egy 45 milliárd dolláros, azaz nagyjából 13 185 milliárd forintos felajánlás.

Ez a pénz az éves magyar GDP harmada.

Zuckerbergék felajánlása ezzel minden idők egyik legnagyobb jótékonysági adománya.

Zuckerberg és Chan bejelentése szerint a pénzt két célra áldozzák. Az első az emberi életminőség javítása, a második pedig az egyenlőségért vivott küzdelem. Míg utóbbiba főleg a szegénység elleni harc tartozik, előbbi gyógyszeripari fejlesztéseket takar, valamint az információhoz való hozzáférés szélesítését a tömegek számára.

Zuckerbergék már eddig is rengeteg pénzt áldoztak hasonló célokra, persze eddig ez a legnagyobb felajánlásuk. Eddigi projektjeik közül a legfontosabbak azok volt, amikben internethálózatot építettek ki szegény országokban, és ingyenes nethozzáférését kínáltak a szegényeknek. (Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.