Annyi húst esznek az egyre jómódúbb kínaiak, hogy már marhaklónozó üzemet is építenek

gazdaság
2015 december 02., 05:53
Fotó: Carsten Frenzl / Flickr CC BY 2.0
photo_camera Fotó: Carsten Frenzl / Flickr CC BY 2.0

31 millió dolláros befektetéssel kereskedelmi célú marhaklónozó üzemet létesít az észak-kínai Tiencsinben (Tianjin) a BoyaLife, a klónozóipar egyik vezető cége. A húsgyárra az egyre jómódúbb kínaiak növekvő marhahúsfogyasztása miatt van szükség.

A tervek szerint az üzem 2016 első félévében kezdheti meg a termelést: a kezdetben évi százezer marhaembriót gyártanak majd, de a nagyratörő tervek szerint csúcsra járatva évi egymilliót termelhetnek majd.

Kínában a Fortune novemberi összegzése szerint az elmúlt évtizedekben folyamatosan nőtt a kerslet a marhahús iránt, a Radobank becslése szerint 2025-re a kínaiak a mostaninál évi 2,2 millió tonnával több marhát fognak fogyasztani. (Via Fortune)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.