Kedden áll bíróság elé Platini

sport
2015 december 07., 21:23
comments 22

Kedden hallgatja meg először Michel Platinit a nemzetközi Sportdöntőbíróság. A 90 napra felfüggesztett UEFA-elnök ügyében péntekre ígérnek ítéletet. A FIFA még októberben tiltotta el 90 napra a francia sportvezetőt, mert a svájci államügyészség korrupció gyanújával nyomoz ellene. Ez ellen a döntés ellen fellebbezett Platini a Sportdöntőbíróságnál, ha neki adnak igazat, akkor gond nélkül részt vehet a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokság szombati, párizsi sorsolásán.

photo_camera

Az ügy amiatt robbant ki, hogy Step Blatter még 2011 februárjában kétmillió svájci frankot adott Platininek. A FIFA-elnök utóbb értékének megfelelő kompenzációnak nevezte az összeget, amit tanácsadói minősítésben kapott a francia. 

A FIFA etikai bizottsága vizsgálati kamarája Platinivel szemben örökös eltiltás kiszabását kérte.

Platini továbbra is indulni szeretne a február 26-án esedékes FIFA-elnökválasztáson. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.