Ugye milyen jó, hogy annyi év után végre lehet közlekedni a Belvárosban? Hát, ennek most másfél évre megint vége :-(

Budapest
2015 december 07., 08:01
comments 160

"Kiemelkedő minőségű szállodává" alakítják át a Párisi udvart, közölte diadalittas, jelzőkben túltengő közleményében a Belváros-Lipótvárosi Városfejlesztő Kft. nevű önkormányzati cég, amiből az is kiderül, hogy a kiemelkedő minőség elérése érdekében

18 hónapra lezárják a több évig tartó lezárás után tavaly átadott Petőfi Sándor utcát.

photo_camera

Az emberben ilyenkor felmerül a kérdés, hogy

mégis mi a büdös francért kell lezárni egy teljes utcát csak azért, mert egy magánbefektető felújít egy házat?

A válasz sokkal viccesebb bárminél, ami spontán eszünkbe jutna. Az indoklás szerint a Petőfi Sándor utca lezárását maga az építtető, az Orbán Viktorhoz nagyon szorosan közel álló Garancsi István Market Zrt. nevű vállalkozása kérte azért, hogy

teherautói nehogy a frissen felújított Petőfi Sándor utcán át közlekedjenek, sértve ezzel az utca burkolatát.

Ennek nyilván ez a legjobb módja, gondolom az szóba se jöhet, hogy a cég esetleg szóljon a sofőrjeinek, hogy ne arra.

Üröm az ürömben, hogy a másfél éves lezárás miatt át kell alakítani pár buszjárat útvonalát. A leleményes önkormányzat viszont kapva az alkalmon az egész Városház utcát, illetve a Párisi utca egy szakaszát fizetős parkolóvá alakíthatja.

Az építtető Market Zrt. szempontjából nagyon is barátságos döntésnek - a cég a lezárással bármilyen, a Petőfi Sándor utca útburkolatának sérülésével kapcsolatos felelősséget lerázhat magáról - nem minden helyi lakos örül. Egyikük, Kőszeg Ferenc a petíciók.com oldalon fordult nyílt levélben Tarlós István főpolgármesterhez az iránt érdeklődve, hogy mégis milyen jogon dönthet egy kivitelező egy fővárosi főútvonal másfél éves lezárásáról.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.