Kocsis Máté: Milyen jó, hogy a kongresszusok nyitva vannak vasárnap!

POLITIKA
2015 december 13., 10:09
comments 290

Elkezdődött a Fidesz 26. tisztújító kongresszusa a Hungexpón. A vásárközpont G pavilonjában rendezett egész napos tanácskozáson várhatóan 20 kormánypárti politikus szólal fel, köztük délután Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök, de Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédére is sokan kíváncsiak. Németh Szilárd például már reklámozta a várható beszédét.

Tarlós István főpolgármester a köszöntőjében elsősorban a migrációról beszélt, amivel kapcsolatban azt mondta, a polgári politikai közösség és a kormány a hagyományos magyar és európai értékek érvényesüléséért dolgozik.

Beszélt a kormány és a budapesti városvezetés együttműködéséről, amit alapvetően és meghatározóan jónak nevezett, a fontos politikai, ideológiai és stratégiai kérdésekben szerinte egyetértés van, de vannak „belső csetepaték”, ám csak „praktikus kérdésekben”.

photo_camera Kocsis Máté vezeti a bulit Selmeczi Gabriellával

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója és Józsefváros polgármestere azzal viccelt, milyen jó, hogy a kongresszusok nyitva vannak vasárnap.

Ez Semjén Zsolt KDNP-elnök beszédéről jutott eszébe. Semjén szerint példátlanul sikeres a Fidesz és a KDNP szövetsége, és ez a bajtársi szövetség nem csak érdek-, hanem értékközösség is, aminek filozófiai alapja egy keresztény világnézeti párt és egy néppárti gyűjtőpárt szövetsége.

Semjén szerint nagy dolgokat tettek, és ezért nagy erők mozdulnak meg ellenük. Itthoni ellenfeleiknek frusztráltságukban csak a gyűlölködés maradt, de nem lebecsülendő internacionalista segítségnyújtásra számíthatnak a brüsszeli bürokratáktól, akik számára elviselhetetlen, hogy a kis Magyarország meg tudja védeni határait, a nemzetállam életképes és természetes.

A BNV a helyszín, ahol van egy animetalálkozó is, de sajnos nem nagyon keveredik a két rendezvény – mondta Plankó Gergő, aki Botos Tamással és Rényi Pál Dániel kollégákkal van a helyszínen.

Érkezéskor ketten kaptak tapsot: Orbán Viktor miniszterelnök és Schmitt Pál volt köztársasági elnök.

Életképek a Fidesz 26. kongresszusáról

photo_camera Orbán Viktor érkezése

photo_camera Fotók: Botos Tamás / 444

photo_camera „Mindenkinek megvan a szavazókártyája?”

photo_camera „Nem látom!”

photo_camera Bayer Zsolt

photo_camera Bencsik János

photo_camera Semjén Zsolt, a KDNP elnöke mond beszédet (közben egy háttérember hallgatja)

photo_camera ZSOLT

photo_camera „Öreg a párt” – mondta Kövér László házelnök

photo_camera Fidesz, 2015 I.

photo_camera Fidesz, 2015 II.

photo_camera

A Fidesz kongresszusa eredetileg november 15-én lett volna, de elhalasztották, mert a november 13-i párizsi merényletek miatt a kormány nemzeti gyásznapot rendelt el aznapra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.