Orbán szerint Magyarországon szabadabb a sajtó, mint nyugaton

politika
2015 december 13., 16:35
comments 311

Orbán Viktor vasárnapi, Fidesz-kongresszuson elmondott beszédében kitért a nyugat-európai sajtószabadság helyzetére is, és elég meghökkentő dolgokat mondott. A miniszterelnök szerint 

"ma a migránsügy kapcsán nyugaton egy irányított médiavilág tárul fel a szemünk előtt, és (...) a gondolat-, szólás- és sajtószabadság Magyarországon színesebb, szélesebb és mélyebb, mint tőlünk nyugatra". 

A kormányfő mondatai váratlan pillanatban érkeztek, mert épp az elmúlt hetekben elég változatos értékelések jelentek meg a magyar menekültpolitikával, és személy szerint vele kapcsolatban. 

December elején a Politico európai kiadása például az egyik legnagyobb hatású közéleti szereplőnek választotta meg a magyar miniszterelnököt, és a cikknek nem volt különösebben negatív hangulata. Pár nappal ezelőtt a The Economist címlapján Orbán már a legfőbb félelemkeltők között tűnt fel

Általánosságban azt is el lehet mondani, hogy nőtt a magyar kormányfő befolyása az európai politika felett, és egyre több nemzetközi - elsősorban jobboldali - lap és publicisztika támogatja Orbán szigorú bevándorlási intézkedéseit. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.