Az izlandi IKEA minden menekültnek ad 100 ezer koronát

külföld
2015 december 16., 07:01
comments 87

A cég közölte, hogy a jövő hónapban minden egyes, az országba érkező menekültnek, legyen az gyerek vagy felnőtt, 100 ezer izlandi koronát, átszámítva 223 596 forintot adományoz. A Víris cikke alpaján úgy értem, hogy ezt az összeget levásárolhatják az áruházban.

Þórarinn Ævarsson, az izlandi IKEA CEO-ja a lapnak azt mondta: „Részt szeretnénk vállalni abban, hogy lehetőséget teremtsünk a menekülteknek a társadalomba való beilleszkedésre.”

photo_camera Fotó: Google Street View

Az izlandi IKEA-ban egyébként a legolcsóbb szék 7390 korona, de a Klippan kanapé is csak 4950.

Az IKEA eddig is aktív volt a témában, korábban a Vöröskeresztnek adományoztak bútorokat és háztartási eszközöket.

A helyi IKEA-nak több mint 100 külföldi származású dolgozója van, ők mindig ingyenes izlandi nyelvórákat vehetnek.

A menekültek első csoportja, 55 fő karácsony előtt érkezett volna meg az országba, de az adatgyűjtés elhúzódott, így már csak január közepére várják őket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.