Szijjártó Péter jól helyretette a hepciáskodó osztrák kancellárt

külföld
2015 december 17., 10:36
comments 174

Szijjártó Péter nem viccelt, amikor a Fidesz vasárnapi kongresszusán azt mondta, hogy

"minden egyes támadást vissza fogunk utasítani és verni, amíg én ennek az országnak a külügyminisztere vagyok."

Ma például Werner Faymann támadását utasította és verte vissza:

az osztrák kancellár a Die Weltnek adott interjújában jegyezte meg, hogy azért az nem járja, hogy az EU-tagság nettó haszonélvezői, vagyis azok, akik több támogatást kapnak az EU-s költségvetésből, mint amennyit befizetnek, sunyin lapítsanak, amikor a menekültek "méltányos elosztásáról" van szó. Faymann jelezte, hogy ez "nagyon megnehezíti", hogy a nettó befizetők, mint például Ausztria "továbbra is ilyen sok pénzt fizessenek be" a közösbe.

Szijjártó szerint viszont "ha van európai értékekkel és közös szabályokkal ellentétes álláspont", akkor Faymanné az. A magyar külügyminiszter szerint az osztrák kancellár félreérti a helyzetet, mert az uniós források "nem könyöradományok vagy humanitárius támogatások, hanem

JÁRNAK.

Ahogy 2013-ban mondtuk volna,

ennyikeh.

(Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.