Orbán szerint az Ákos-botrány az alkotmányos szabadság és a szólásszabadság kérdéséről szól

POLITIKA
2015 december 18., 13:50
comments 927

A miniszterelnök szerint egy férfi sose mondhatja magáról, hogy szakértőnek számít nemi kérdésekben. „Legfeljebb van, aki közelebb van hozzájuk, és van, aki távolabb. Én közelebb vagyok, mert nekem van négy lányom és egy feleségem, tehát azt hiszem, hogy tudom, miről beszélek." Úgy gondolja, hogy majd a nők eldöntik, hogy mit akarnak.

„Ahány ház, annyi szokás, a nők majd döntenek a saját életükről.”

-mondta Orbán Viktor péntek délután a brüsszeli csúcstalálkozó utáni sajtótájékoztatóján. Hozzátette, hogy sokszor az ő életéről is nők döntenek.

Az Ákos-botrányról elmondta, hogy kis problémának tűnik, hogy a Telekom felbontotta a szponzorációs szerződését Ákossal, de szerinte fontos kérdést vet föl. Szerinte ugyanis arról van szó, hogy „egy nagy nemzetközi cég megteheti-e, hogy megbüntet-e egy magyar embert azért, mert elmondja a véleményét. Ez alkotmányos szabadság, szólásszabadság kérdése.” 

Orbán szerint azt nem lehet elvitatni egyetlen cégtől sem, hogy azzal kössön szerződést, akivel akar . Hozzátette, hogy az azonban nem vitakérdés, hogyha már kötött egy szerződést, akkor hogyan és mikor mondhatja föl. 

„Magyarországon föl lehet mondani megkötött szerződéseket, ezt a jog pontosan szabályozza. De szerintem ellentétes az alkotmánnyal az, hogyha valaki azzal az indokkal mond föl egy szerződést, hogy nem tetszik neki annak az embernek a véleménye, akivel egyébként korábban szerződést kötött. Ez elnyomás, ez visszaélés, és szerintem ezt nem szabad elfogadni.” - mondta a miniszterelnök. 

(Index.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.