Tényleg bombát találtak a francia gép vécéjében

külföld
2015 december 20., 11:10
comments 204

UPDATE 16:59: Azóta kiderült, hogy valójában nem volt bomba a gépen, amit találtak, csak egy papírmasé bombautánzat volt. Erről bővebben itt olvashat.

A kenyai hatóságok megerősítették, hogy a gyanús csomag, ami miatt az Air France 473 embert szállító gépének kényszerleszállást kellett végrehajtania vasárnap hajnalban, valóban robbanószer volt. 

A kenyai biztonsági erők két utast gyanúsítottként hallgattak ki. A robbantáskísérletért eddig még senki sem vállata a felelősséget.

Az Air France Mauritiusról Párizsba tartó járata vasárnap kényszerleszállást hajtott végre Kenyában. Az AF 463-as járat 459 utassal és 14 főnyi személyzettel szállt fel szombaton, majd egy gyanús csomagot találtak fedélzeten, ezért helyi idő szerint 1 órakor leszálltak a mombasai nemzetközi repülőtéren. 

(Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.