Gyárfásék több milliós támogatásokat utalnak a magyar úszóknak

sport
2015 december 23., 11:08
comments 247

Hosszú Katinka többszörös világcsúcs-tartó magyar úszó kedden nyílt levélben támadta be a Magyar Úszó Szövetséget (MÚSZ), amiért az nem biztosította Hosszú számára a versenyfelkészüléshez szükséges feltételeket.

Most Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke bejelentette, hogy új támogatási formát indítanak, és 2016-tól az elmúlt évek világversenyein jól teljesítő klasszisoknak kiemelt támogatást nyújtanak. A támogatást szerződéses keretek között folyósítják, évente 2-12 milliós keretösszeggel.

 Gyárfás azt mondta, sosem volt még ilyen jó a MÚSZ anyagi helyzete, ezért már másfél hete határoztak a támogatásokról. A szerződéstervezeteket azonban most, karácsonyi ajándékként juttatják el a támogatottaknak. Első körben Hosszú Katinka, Cseh László, Gyurta Dániel, Verrasztó Dávid, Kapás Boglárka, Bernek Péter, Jakabos Zsuzsanna, Risztov Éva és Olasz Anna kapna pénzt. (Origo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.