700 milliót ad a kormány a Bibó Szakkollégium felújítására

POLITIKA
2015 december 25., 13:59
comments 125

A kormány több mint 70 milliárd forintot oszt szét a költségvetés idei megtakarításaiból. Kicsit több mint 60 millió a fejezeteken maradt pénzből megy, a többi pedig a rendkívüli tartalék maradékából. Erről szól a Magyar Közlöny legutóbbi számában megjelent egyik kormányhatározat.

A legnagyobb tétel, 20 milliárd forint az Eximbank feltőkésítésére jut.

A kormány döntése szerint 12 milliárd forinttal megemelik az egészségbiztosítási alapnál a gyógyító-megelőző ellátás, összevont szakellátás cím támogatását is.

7,9 milliárd forint az önkormányzatok kiegészítő támogatására megy. Az állami Ménesbirtok egymilliárd forintot kap. A területfejlesztési feladatok költségvetését több mint 2 milliárd forinttal bővítik és

összesen 700 milliós támogatást kap a Bibó István Szakkollégium rekonstrukciója,

más kulturális fejlesztések és kültéri sportparkok fejlesztése is.

Fotó: Google Maps
photo_camera Ilyen most a Bibó

A Külgazdasági és Külügyminisztérium ebből a forrásból 2,35 milliárd forintot kap dologi kiadásokra a külképviseletek igazgatóságán belül és 3,7 milliárdot szervezetek és szakmai programok támogatására.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumánál a legnagyobb növekmény az egyházi közösségi célú programok és beruházások soron jelentkezik, 6,48 milliárd forintos támogatással, az egyetemek és főiskolák cím alatt több mint 800 millió forint a bővülés, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark támogatása 140 millió forinttal emelkedik.

A miniszterelnökségnél 1,8 milliárd forinttal emelik meg a kormányzati kommunikációs feladatok kiadásait, illetve 1,2 milliárddal a konzultációk címén elszámolható összeget.

A rendkívüli kormányzati intézkedések keretéből mintegy 8,6 milliárd forint egyszeri átcsoportosítását rendelte a kormány, ebből a legtöbb pénzt, 6,9 milliárd forintot a kormányzati infokommunikációs szolgáltatásra költheti a Belügyminisztérium.

Az átcsoportosításból 765 millió forintot a vízügyi igazgatóságok kapnak.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejezetében a Sopron labdarúgólétesítmény-fejlesztés 152 millió forinthoz juthat, míg a Külügyminisztérium külképviseleti igazgatósága 180 millió forintot használhat fel, ebből 170-et beruházásra.

Az Emberi Erőforrás Minisztériumhoz tartozó Oktatási Hivatal mintegy 200 millió, a közgyűjtemények 200 millió, az egyházi közösségi célú programok 10 millió forintot kapnak az átcsoportosításból.

A Miniszterelnökségnél pedig a Ludovika Campus célelőirányzat kap 162 millió forintot dologi kiadásokra, illetve több mint 90 millió forintot személyi kiadásokra és annak járulékaira.

A határozat tartalmazza azt is, hogy a kormány egyetért a  német-magyar barátság évéről és ezzel összefüggésben a  rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból 2015. december 17-ig fel nem használt, mintegy 100 millió forint felhasználásával a Miniszterelnöki Kabinetiroda fejezetben, és elrendelte az összeg átcsoportosítását a Felsőbb fokú Tanulmányok Intézetének javára. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.