Ramádi nagy részéből már sikerült kisöpörniük az Iszlám Állam fegyvereseit az iraki kormányerőknek

külföld
2015 december 26., 19:05
comments 107

Az iraki hadsereg egységei a szunnita törzsek csapataival együtt tovább nyomulnak előre Ramádi megszerzéséért. Az akció megkezdése óta eltelt 5 napban már a város több kerülete felett átvették az ellenőrzést. 

AFP PHOTO / STR
photo_camera AFP PHOTO / STR

A Bagdadtól 90 kilométerre fekvő várost még májusban foglalta el az ISIS, ami akkor az iraki hadsereg egyik legkínosabb vereségének számított.

photo_camera Fotó: AFP/STR

A műveletben részt vevő egyik parancsnak a Reutersnek azt mondta, hogy a hátrahagyott bombákat más csapdákat az amerikai légierő segítségével semmisítik meg.

photo_camera Fotó: Anadolu Agency/Stringer

A támadást kedden indították, az iraki hadsereg szerint az elmúlt napokban közel 300 fegyverest tudtak kikergetni a városból. A kormányerőknek sikerült bejutniuk Haouzba is, ami az ISIS egyik fontos erődjének számított.

photo_camera Fotó: AFP/STR

A városban maradt terroristák tömeges letartóztatásokkal és razziákkal próbálják megakadályozni, hogy a civil lakosság fellázadjon ellenük. 

(via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.