18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Az Iszlám Állam négy terroristáját fejezték le Afganisztánban

külföld
2015 december 27., 17:26
comments 181

Afgán milícia tagjai végezhettek a dzsihadistakkal Nangarhar városa mellett, Afganisztán keleti felében. A testtől elválasztott fejeket kövek tetejére rakták, és egy út mellé helyezték ki, az erről készült fényképek vasárnap délután kezdtek el terjedni az interneten. 

A térségben állandóak a heves harcok, olyan csoportok küzdenek a kormányerőkkel és egymással, mint az Afgán Nemzeti Hadsereg, a tálibok, helyi milíciák és az Iszlám Állam terroristái is. 

Az elmúlt hetekben állandósultak az összecsapások az ISIS, a tálibok és a parlament alelnökéhez, Zahir Qadirhoz hű milícia között, miután a dzsihádisták behatoltak erre a területre is. 

Előbb az ISIS fogott el négy milicistát, akiket lefejeztek. Erre válaszul jött a mostani lépés, amikor az ISIS-hez tartozó férfiakat fejezték le. 

A régió kormányzójának szóvivője szerint az afgán kormányerők nem vettek részt ebben az incidensben, ugyanakkor vizsgálat indul majd, hogy mi történt pontosan. 

Az Iszlám Állam fokozatosan terjeszkedik Afganisztánban is, Nangarhar térségében rádióadásokkal próbálnak toborozni. A terrorszervezet viszonylag új szereplő az országban, és egyelőre nem is világos, mekkora erővel vannak jelen, illetve hogy mennyire működnek összhangban a terrorszervezet szíriai és iraki központjával. 

Múlt héten az országban állomásozó nemzetközi koalíció amerikai parancsnoka, John Campbell arról beszélt, hogy ezer és háromezer között lehet az ISIS-tagok száma az országban, de befolyásuk növekedhet, ha nem foglalkoznak ezzel a problémával. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.