Fénysebességgel szedte össze az egymilliárd dollárt az új Star Wars rész

FILM
2015 december 27., 20:48
comments 167

Rekordidő, 12 nap alatt érte el az egymilliárd dolláros (288 milliárd forint) bevételt a Star Wars: Az ébredő Erő című sci-fi - jelentette be vasárnap a Walt Disney Co.

Az eddigi csúcstartó, a Jurassic World, amely a Universal filmstúdió produkciója, 13 nap alatt hozott egymilliárd dollárt meghaladó bevételt, ráadásul a világ második legnagyobb piacán, a kínain elért eredménnyel együtt. Az új Star Wars-t Kínában csak január 9-én kezdik forgalmazni.

A milliárdos bevétel fele-fele arányban keletkezett Észak-Amerikában és a világ többi részén. 

A Walt Disney közleménye szerint a sorozat legújabb, hetedik epizódja az Egyesült Államokban és Kanadában 49,3 millió dollárral megdöntötte a karácsony napi és 150 millió dollárral a második hétvégi, 286,8 millió dollárral pedig a globális második hétvégi bevételi rekordot is. Egy további rekordként 10 nap alatt elérte a 100 millió dolláros bevételt az IMAX-mozikban. 

A december 17-i premierje óta az összes létező filmtörténeti csúcsot megdöntő filmet a hét végén kezdték el játszani a görög és az indiai mozikban is, így Kína kivételével már az egész világon látható. 

A Star Wars: Az ébredő Erő jó úton van ahhoz, hogy a filmtörténet legjövedelmezőbb alkotása legyen, legyőzve James Cameron két szuperprodukcióját, a 2,79 milliárd dollárt termelő Avatart és a 2,19 milliárd dollár bevételt produkáló Titanicot. 

Forgalmazásának második hetében Az ébredő Erőre 153,5 millió dollár értékben váltottak jegyet az amerikai és kanadai mozikban. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.