Szaúd-Arábia 48 órát adott az iráni diplomatáknak, hogy elhagyják az országot

külföld
2016 január 03., 20:38
comments 405

Miután szombaton Teheránban az iráni tüntetők szétverték a szaúdi nagykövetséget Nimr al-Nimr síita siíta főpap kivégzése miatt, a szaúdi külügyminiszter, Adel al-Jubeir bejelentette, hogy országa megszakítja a kapcsolatai Iránnal. A síita főpapot szombaton végezték ki Szaúd-Arábiában, mert bűnösnek találták terrorizmus vádjában. A szaúdi vezetés 48 órát adott az iráni diplomatáknak, hogy elhagyják az országot.

Iráni tüntetők tiltakoznak Teheránban Nimr al-Nimr kivégzése ellen - Fotó: AFP/Atta Kenare
photo_camera Iráni tüntetők tiltakoznak Teheránban Nimr al-Nimr kivégzése ellen - Fotó: AFP/Atta Kenare

Korábban Ali Hámenei iráni ajatollah isteni bosszúval fenyegette meg Szaúd-Arábiát a főpap kivégzése miatt. Az iráni vezető Nimr al-Nimrt márnírnak nevezte, akinek halála után a siíták az egész Közel-Keleten tiltakozásba kezdtek. 

 (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.