Rekordgyanús: 143784 kilométerrel tekerték vissza ennek az autónak a kilométeróráját

meghökkentő tudomány
2016 január 04., 08:55
comments 518

Felhívnám a figyelmed a kilométer óra állására. Ékes bizonyíték ez a magyar autónepper közösség geci, szemét, aljas és undorító húzásaira, szokásaira. Még a köcsög paraszt be sem hozta az autót, de már be van tervezve az óratekerés, ennél a buzinál óra nem marad szűz az biztos.

Ezzel az indulatoktól sem mentes szöveggel küldött el két érdekes linket Cs., aki azért ennyire túlfűtött és trágár, mert ő is éppen használtautót készül venni, és retteg.

A két link két autóhirdetésre mutat. Nagyon úgy tűnik, hogy ugyanarról a kocsiról van szó egy német és egy magyar apróhirdetési oldalon. Egy 2010. szeptemberében forgalomba helyezett Toyota Prius 136H DYNAMIC-ről, aminek a francia rendszáma AZ-952-JC. A két hirdetés között az a különbség, hogy a német oldalon olvashatóban a 6200 euróért kínált kocsi 348784 kilométert tett meg, míg a hasznaltauto.hu-s magyarban az időközben 8 ezer eurósra drágult kocsi órájában csak 205000 kilométer van. De egyébként minden adatuk megegyezik, beleértve a fotót a rendszámmal.

photo_camera

photo_camera

Nem értem Cs. dühét egyébként, hiszen két lehetőség van. Az is elképzelhető, hogy a külföldiek tekerték föl az az órát, miért kell egyből arra gondolni, hogy a magyarok spulnizták lefelé? Ez a gondolkodásmód akadályozza, hogy itt nagyobb dolgok történjenek!

Mivel Cs. a néhol már-már idézhetetlen levele későbbi részében feltette azt a szónokinak szánt kérdést, hogy

Minden autókereskedő ilyen geci?

fogtam magam és felhívtam a telefonszámot. Úgy tűnik, meg kell védenem a kereskedőket, az eladó abszolúte magánembernek mondta magát, a kocsira van érdeklődés, de ma még megtekinthető Csepelen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.