A DK-val együtt tiltakozik egy kormányzati beruházás ellen a volt fideszes államtitkár

POLITIKA
2016 január 07., 18:49
comments 206

Illés Zoltán korábbi fideszes képviselőtől és volt környezetvédelmi államtitkár is ott lesz pénteken Százhalombattán, hogy ott egy olyan használt gumit feldolgozó üzem építése ellen tiltakozzon, amit a kormány nemrég nyilvánított kiemelt jelentőségű beruházássá.

Az üzem megépítse ellen a DK már korábban aláírásgyűjtésbe kezdett, és a pénteki tüntetésen az ő képviselőjük is fel fog szólalni Illés mellett.

A volt fideszes államtitkár nem most kezdett el foglalkozni a százhalombattai üggyel: december elején a helyi szocialisták meghívására már részt vett egy lakossági fórumon, ahol arra biztatta a helyieket, hogy tegyenek meg mindent az üzem megépítésének megakadályozása érdekében, mivel az egyértelműen rákkeltő anyagokat fog kibocsátani.

Illés Zoltán 2014-ig volt környezetvédelmi államtitkár, aztán Dél-Afrikába mehetett volna nagykövetnek, ezt azonban visszautasította. Azóta többször nekiment már a kormány intézkedéseinek. (via Index/Hírtükör)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.