Mint a kullancs, úgy csimpaszkodik az ellenzék Hosszú Katinkára

politika
2016 január 07., 11:59
comments 671

Az egész Hosszú Katinka vs. Úszószövetség botrány legviccesebb, egyben legszomorúbb eleme az, ahogyan az ellenzéki politikusok megpróbálják meglovagolni az úszónőt, amit érdemes szó szerint véve is elképzelni.

Miután Hosszú megtartotta a legutóbbi, svungos sajtótájékoztatóját a szerződés széttépésével mint csúcsponttal, a Gyurcsány-párt ifjúsági szervezete és az Együtt is rámozdult, nemcsak szöveges, hanem grafikai formában is.

Az IDE, vagyis a gyurcsányista Ifjú Demokraták ezzel a Hosszú-plakáttal próbálkoznak:

photo_camera

Figyeljük meg, hogy jutunk el lépésről-lépésre odáig, hogy egy sportoló és - az egyáltalán nem fideszes elnök által vezetett - szakszövetsége közti felkészülési konfliktus egyszer csak a kormánnyal szemben való karakteres kiállássá változik. Külön humoros, hogy a gyurcsányfiókák szemében a hatalommal való szembeszállás legjobb példája egy olyan sportoló, aki lényegében és leegyszerűsítve azt mondja, hogy a "hatalomnak" többet kellene adnia neki és társainak. Akárhogy is, mire a szöveg végére érünk, Hosszú gyakorlatilag a Sportuszoda Nagy Imréjeként emelkedik ki a habokból, mínusz bajusz. Ha kicsit fiatalabb, ő lehetne az Egyrészes Dresszek Masfeld Pétere.

Az Együtt vezetője, Juhász Péter legalább ütős, sokértelmű kezdőmondattal nyitott, szintén a Facebookon - Hosszú Katinka mindenkit lepipált - aztán ő is plakátot villantott:

photo_camera

Na, ez szimpla farvizezés csak legalább, bár a vad példaképezés olvastán azért felmerül az emberben, hogy a kóválygó ellenzék eszerint már megint megtalálta az ideális anti-Orbánját. 

Na de ki akarna marha gyorsan úszó Falus Ferenccé válni? 

Hosszú Katinka hála istennek sokkal értelmesebbnek tűnik annál, hogy a jövő héten már arról szóljanak a hírek, hogy Bitó Lászlóéknál vacsorázott. 

De a dolog persze már el is kezdett eszkalálódni, a facebookos fotellenzék pedig a jelek szerint meg is találta az Új Messiást:

photo_camera

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.