Mészáros Lőrinc és kis családja összesen 1391 hektárnyi földet vett magának karácsonyra, majdnem 2 milliárdért

bűnügy
2016 január 08., 19:23
comments 1086

Az RTL Híradó szerint Mészáros Lőrinc a mostani földárverések jegyzőkönyvei szerint nagyjából 400 hektár földet vásárolt.

Ezzel csak egyetlen baj van:

hogy törvény szerint magánszemélynek maximum 300 hektárja lehet.

Az RTL kérdezte a kormányzati tájékoztatási izét is (azt a szervet, amit nemrég hoztak létre, és kormányzati ügyekben tájékoztat), hogy hogyan lehetséges, hogy Mészáros Lőrinc 100 hektárral több földet szerezhetett, mint az átlagos halandók.

Csak egy semmit mondó választ kaptak, amiben annyit írt a kormányzati tájékoztatási izé, hogy a földbirtokos csak helyben lakhat és max 300 hektárja lehet. Ha pedig ezeknek nem felel meg egy földbirtokos, akkor nem jegyzik be a tulajdonjogát. Nem tudni, hogy Mészárosnak bejegyezték-e a tulajdonjogát, vagy ha csak 100 hektárra jegyzik be, akkor melyik lesz az a 100 hektár, amire nem jegyzik be.

Annyi biztos, hogy a jegyzőkönyvek alapján

Lőrinc 506 millió forintot költött a 400 hektár földre.

  • Lőrinc testvére, János 207 hektárt vett 247 milláért,
  • Lőrinc felesége, Beatrix 296 hektárt 404 millióért,
  • Lőrincék Ágnes lánya 209 hektárt 443 millióért,
  • Lőrincék Beatrix lánya pedig 276 hektárt 340 millióért.

Ez összesen 1391 hektárnyi föld 1941 millióért.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.