Vezeték nélküli fülessel jöhet az új iPhone, odalehet végleg a jack csatlakozó

tech
2016 január 10., 17:23
comments 293

Egyre több iparági forrásból szivárog ki az a hír, hogy a következő Apple-telefonokon nem lesz ott a jól ismert jack csatlakozó, azaz nem lesz fülhallgató-kimenet. Helyette az Apple a nemrég nagyon drágán felvásárolt Beats vezetéknélküli füleseit akarja majd az iPhone 7-esek mellé társítani. 

Azt több Apple-ügyi szakember jelentette már, hogy bluetooth alapon csatlakozó, hívásfogadásra és Sirivel való kommunikációra is alkalmas fülest fejleszt a Beats és az Apple, viszont erős a gyanú, hogy ez nem jár majd alapból a telefonhoz, mivel a hasonló termékek a piacon 300 dollárnál kezdődnek. 

A jack csatlakozó elhagyásával a telefon még vékonyabb lehetne, ez lehet egy komoly érv az elhagyása mellett. Az egyre erősödő pletykák miatt viszont sokan már előre utálkoznak, a petíciót, ami ezen háborog, már több mint kétszázezren írták alá. 

Az Apple egyelőre látványosan nem kommentálta a hetek, hónapok óta egyre erősebben keringő híreket. A feltételezések szerint az új iPhone leghamarabb szeptemberben jelenhet meg, egy másik kiszivárgott hírmorzsa szerint pedig teljesen vízálló is lesz. (Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.