A földárverések fideszes ötletgazdája még annál is jobban járt a földárverésekkel, mint eddig tudtuk

mezőgazdaság
2016 január 14., 08:31
comments 319

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke nemcsak az állami földek eladásának egyik kedvezményezője volt, hanem ő nyújtotta be a Lex Simicskaként elhíresült törvényt is, ami lehetővé teszi az árverésen földet nyerő gazdáknak, hogy megemelhessék az újonnan szerzett földjüket használók bérleti díját.

Fotó: Illyés Tibor / MTI
photo_camera Győrffy a kép baloldalán. Fotó: Illyés Tibor / MTI

Eddig csak annyit tudtunk, hogy Győrffy Veszprém megyében vásárolt 15 hektárt 22 millió forintért, de most a Blikk kiderítette, hogy

vett még 42,5 hektárt 67 millióért.

Az nem világos, hogy Győrffynek honnét volt összesen 89 millió forintja, mivel egy 9,5 millió forintos életbiztosítás mellett van 12 milliónyi adóssága is. Korábban amúgy azt állította, hogy hitelből finanszírozza földvásárlásait.

A Blikk úgy számítja, hogy Győrffynek ennyi földdel 5 millió forint pluszbevétele lehet a saját törvénymódosításának köszönhetően.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.