Kövér: Egész Európában vissza kéne állítani a sorkötelezettséget

POLITIKA
2016 január 16., 13:25
comments 1896

Kövér László az Új Néplap szombati számában megjelent interjúban beszél arról, hogy szerinte katasztrofális döntés volt, hogy megszüntették Magyarországon a kötelező katonai szolgálatot. A házelnök szerint

"ha vissza akarnák állítani a sorkatonaságot, az erősítené a sorköteles fiatal férfiak elvándorlását azokba az országokba, ahol ezt még nem tennék meg."

Ezért vagy összeurópai döntés kell a sorkatonaság visszaállítására, vagy sehol sem lesz sikeres a döntés. Kövér számára egyértelmű, hogy

"Európa és Magyarország azzal is erősebbé válna, ha ez megtörténne. A terrorizmus és az illegális migrációval összefüggésben terjedő bizonytalanság miatt egyáltalán nem kizárt, hogy a nem túl távoli jövőben sor kerül a sorkötelezettség visszaállítására."

photo_camera

Kövér László beszélt a belpolitikai helyzetről is: szerinte a Jobbiktól nem kell félnie a Fidesznek, a baloldali pártok szavazóinak együttes száma nagyobb mint a szélsőjobboldali párté, és nem zárható ki, hogy 2018-ra ismét össze tud állni egy szövetségé. A házelnök szerint a Fidesz előnye, hogy 

"a párt politikai értékrendje régóta egységes, nincsenek törésvonalak a szervezeten belül."

A párton belüli fiatalítás pedig tervszerűen megy végbe, ami Kövér szerint tettenérhető Kubatov Gábor és Gulyás Gergely elnökségi taggá válásában. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.