Az orosz ortodox egyház feje szerint a homoszexualitás elfogadása miatt is erősödik az Iszlám Állam

külföld
2016 január 18., 11:02
comments 269

Kirill moszkvai pátriárka szerint nem csoda, hogy vannak muszlimok, akik az Iszlám Államhoz menekülnek, mert az európai társadalmak istentelen civilizációvá váltak, ahol elfogadják olyan események létezését, mint egy melegfelvonulás. 

A legfőbb ortodox vezetővel az egyház honlapján jelent meg egy interjú, melyben arról beszélt, hogy az ISIS egy újfajta civilizációt tudott teremteni, szemben az istentelen, szekuláris, sőt szekularitásában radikális társadalmakhoz képest. 

Vlagyimir Putyin virággal köszönti Kirill pátriárkát 69. születésnapja alkalmából 2015 november 21-én. Fotó: AFP / Alekszej Druzsinin
photo_camera Putyin és Krill ( AFP / POOL / ALEXEI DRUZHININ)

Szerinte az istentelen civilizációk terjedése egyenesen vezet ahhoz, hogy fiatalok a szélsőségekre figyelnek oda. Szerinte sokakat, akik a terrorszervezet önhatalmúlag kikiáltott kalifátusát választották, őszinte szándékok vezényeltek, és igazi vallásos alapon állt meggyőződésük. 

Kirill pátriárkának nem ez az első kirohanása a homoszexualitás ellen, 2013-ben az azonos neműek házasságának engedélyezését nevezte az Apokalipszis jelének, és felszólította az embereket, hogy jobban harcoljanak a melegek jogainak terjedése ellen. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.