Csodálatosan idióta képpel indul az Új Taxisblokád

POLITIKA
2016 január 18., 09:33
comments 325
photo_camera

Úgy osztja a közönség a fenti képet, mintha fizetne érte a Facebook, maguk a taxisok is kitették a tünetésük oldalára, szóval azonnal a Belvárost megbénító demonstráció egyik fontos propagandaeszközévé vált ez a csodálatraméltóan idióta „infografika”. Annyira béna, hogy bennem az is felmerült, hogy nem egy Uber-lelkű viccmester csinálta-e. De ha egyszer a taxisok és rajongóik imádják, akkor ez lényegében mindegy is.

A kép eredetije amerikai. Egy, az Aljazeera weboldalán megjelent 2014.-es véleménycikk illusztrációja volt, a szövege eredetileg a taxisok és Uber-sofőrök munkaügyi körülményeit hasonlította össze:

photo_camera

A magyar verzió azonban mérföldekkel veri a száraz, még csak nem is gyűlölködő amerikait! Nehéz kiválasztani, hogy mi a legjobb a magyar taxisok propagandaszövegében:

  • Az, hogy minden társadalmi csoport közül pont ők, a legendás szabálykövetők, akik soha de soha nem ajánlgatnának kurvákat százalékért és soha nem csapnának be senkit, szóval pont ők cinkelik azzal az ubereseket, hogy „nem teljesítek egyetlen MAGYAR törvényt sem?” 
  • A hátára fekvő és közben bepisilő kiskutyát felidéző, túllihegett kísérlet a benyalásra azzal a szöveggel, hogy „Megfelelek a kormányunk elvárásainak”?
  • A szimplán agyalágyult „Már +15 C-ba felrakom a téligumit”?
  • A még annál is agyalágyultabb, ugyanakkor szlogennek tökéletes „Ha nincs neted, akkor megszívtad!”?

Nehéz választani, de semmi szükség rá. Ezt így egyben érdemes élvezni, addig is jó dugóban állást mindenkinek!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.