Még Welsz Tamás neve is felbukkan a 18 milliárdos áfacsalás ügyében

bűnügy
2016 január 20., 04:01
comments 20

Nemzeti Adó- és Vámhivatal februárban zárhatja le a nyomozást a több külföldi céget is érintő, közel 18 milliárd forintnyi kárt okozó áfacsalás-sorozat ügyében, tudta meg a Magyar Idők. A bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt indult büntetőeljárásnak jelenleg 33 gyanúsítottja van. Több magyar és szlovák céget is magába foglalt a hálózat, amiben 2009 és 2012 júliusa közt 400 ezer tonna napraforgó- és repcemagot utaztattak meg, nagyrészt csak papíron. A fiktív ügyletek után rendre visszaigényelték az áfát az elkövetők. Az ügyben még a rejtélyes körülmények között elhunyt Welsz Tamás neve is felbukkan. 

Welsz Tamás Afrikában (Forrás: <a href="http://charitymarch.com/index.php?page=fotok&lang=hu">Charity March</a>)
photo_camera

Felvásárlóként az áfamaffiával kapcsolatban állt a Bunge amerikai étolajgyártó is, aminek jelzései alapján  a NAV 2011-ben és 2013-ban is vizsgálatot indított adócsalás elkövetésének gyanúja miatt. A Bunge többször megjelölt számos termékmárkát, gazdasági társaságot, szállítóleveleket, számlákat mellékelve konkrét áfacsalási sémát vázolt föl 2012 elején az adóhatóságnak elküldött anyagában. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.