Orbán Viktor elmondta, hogy miért költünk el annyi pénzt látszólag felesleges dolgokra

POLITIKA
2016 január 22., 18:47
comments 344

„A magyaroknak van egy rémálma, hogy eljön hozzánk a történelem ura, és felteszi azt a kérdést, hogy ki vagyunk és miért. Erre egyetlen válasz van: ha mi nem lennénk, szegényebb lenne a világ” 

- mondta Orbán Viktor pénteken Ljubljanában, a magyar kulturális intézet avatásán.

Orbán szerint ez egy egy inspiráló rémálom, mert ez ad választ arra, miért költünk el annyi pénzt látszólag olyan felesleges dolgokra, mint egy kulturális intézet.

photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Ljubljanai Magyar Nagykövetség kulturális központja, a Balassi Intézet megnyitásán - Fotó: MTI/Varga György

A miniszterelnök úgy látja, hogy a 2-3 milliós Szlovénia és a 10 milliós Magyarország a történelem urának kérdésére csak egy választ adhat:

„ha mi nem lennénk, szegényebb lenne a világ. Ezt az állítást igazolhatjuk nyelvünkkel, rámutathatnánk a magyar parlament épületére, de akár Puskás Öcsi angolok ellen rúgott góljára is”.

Tyúklépés

Orbán Viktor korábban Ljubljanában, az üzletemberek részvételével tartott szlovén-magyar üzleti fórumon arról beszélt, hogy 

tízéves távlatban messze kiugró közép-európai fejlődés következik, miközben az Európai Unió egészét a helyben járás vagy legfeljebb a tyúklépésekben haladás jellemzi.

A magyar miniszterelnök a Harvard növekedés-előrejelző központjának prognózisára hívta fel a figyelmet, amely Lengyelországtól az Adriáig kiugró fejlődést vetít előre a közép-európai térség számára. Orbán szerint az Európai Uniónak talán sikerül kilendítenie elakadásából az Európa projektet, de ne számítsunk extra fellendülésre. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.