Észvesztő

egyenlőség
2016 január 23., 17:01

Január közepe nem csak az időjárásban hozott kemény mínuszokat, hanem az értelmes ötletek terén is.

Férfijogi aktivisták messzire jutottak futottak

A mumbai maratonon, amin a résztvevők évek óta különböző társadalmi problémákra is felhívják a figyelmet, egy csoport férfi meglehetősen szokatlan okkal futott: a férfiak jogaiért. Még egyszer mondjuk: Indiában.

A tiltakozók közül néhányan bankjegykiadó-automatának öltöztek, sérelmezve, hogy a hozományellenes és a nemi erőszakot büntető törvények a nőknek kedveznek.

"A férj nem ATM!" - hirdették az országban, amelynek nagy részén ma is bevett szokás az elrendezett- és a gyermekházasság, és a 355 millió nő 88 százaléka nem engedheti meg magának az intimbetét luxusát, így iskolába, vagy dolgozni menni sem igen tud havonta több napig.
  • Társadalmi érzékenység: 0/10
  • Humor faktor: 10/10
  • Megvalósítás: 10/10

Kövesd a csajod ciklusát, oszd meg mindenkivel, ma épp miért hisztis!

Naprakész akarsz lenni, mert nem tudod, mi baja a csajodnak? Fogalmad sincs, miért húzza fel magát ok nélkül és állandóan? Frederick segít!

Csak telepíted az appot, és a cikus minden napján pontos és megbízható módon veheted észre, mikor közelít a hiszti. Mi arra tippelünk, hogy eléggé bepöccen, ha rájön, hogy épp egy appal saccolgatod a hangulatát.

Bár már egyes menstruációs, cikluskövető appokban régóta megoszthatóak az adatok, ha valakinek erre lenne ingerenciája, de a kifejezetten pasiknak készült cikluskövetőről, a Fredrickről most hallottunk először. Vélhetően utoljára is, mivel az alkalmazást rövid úton törölték az iStore-ból, és mi is csak a Mic.com-ról értesülhettünk rövid karrierjéről.

  • Érzékenység: 0/10
  • Megvalósítás: 10/10
  • Fun fact: a csajoknak nem feltétlenül aznap lesz szar kedve, ha épp véreznek, vannak ugyanis olyanok, akik inkább azelőtt feszültek, mielőtt megjön nekik, és olyanok is, akik szinte észre sem veszik a ciklusukat alakító hormoningadozás hatásait.

Hormonvihar, vérzivatar? Hagyjuk már ezt.

Tudtad, hogy a családanyai karriered miatt kevesebb a fizetésed, és hogy ez teljesen rendben is van?

Nem? Hát ez a nap is eljött. Az sem baj, hogy nincs gyereked, vagy hogy többet és jobban dolgozol, akkor is tartsd észben: a családanyai karriered miatt kapsz már pályakezdőként is kevesebbet nőként, (de még akkor is kemény meló elérni, hogy elhitesd, ér annyit a munkád, mint férfi kollégádé, ha te játszod Scullyt az X-aktákban)
Sőt, az is kiderült, hogy

ha a nők annyit keresnének, mint a férfiak, az maga lenne a megvalósult kommunizmus, vagy azt jelentené, hogy férfiak megtanultak szülni és szoptatni.

Eléggé félelmetesen hangzik, nem?

Határozottan ez volt a héten a kedvencünk, és nem is kellett Indiáig, vagy pláne a tengerentúlra menni érte, A Polgári Konzervatív Párt Facebook-oldalán tette közzé valaki, tán épp az elnök, Béndek Péter.

  • Alapvető emberi jogi, vagy alkotmányossági aggályokra (alapjogok, hahó) való ráérzés: 0/10
  • Megvalósítás: 10/10
  • Agyrepesztő fok: 10/10

Bizony, azok a fránya alapvető jogok bizony nincsenek benne a színezőben, a minden kommentelővel vitába szálló pártprofil bravúros érvelése a wannabe párt oldalán olvasható.

<br>

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.