Oké, véget ért a kivándorlás, itt a kormány csodafegyvere

csoda
2016 január 26., 16:15
comments 407

Az Ússz, amíg élsz óta nem látott szenzációt mutatott be a kormány.

Örökségünk mottóval mozgalom indítását jelentette be a nemzetpolitikáért felelős államtitkár hétfőn Budapesten, a kezdeményezés célja, hogy egy dal segítségével megszólítsák a világ különböző pontjain élő magyarokat, és bevonják őket egy, a magyar nyelv megőrzését, a magyarság megtartását szorgalmazó mozgalomba.

Ez az a dal:

A krecsánytulajdonos Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár a kezdeményezést beharangozó sajtótájékoztatón elmondta: az Örökségünk című dal a magyar nyelv megőrzésére, a magyarság megtartására ösztönöz, miközben közösséget kovácsol, kiváló lehetőséget teremt arra, hogy erősítse a világ különböző pontjain élő magyarok kapcsolatát az anyaországgal és egymással. Az államtitkár felajánlotta, hogy a Kőrösi Csoma Sándor program és a Petőfi Sándor program összesen 150 ösztöndíjasa is segít a dal népszerűsítésében – írja az MTI.

Az Örökség című dal szerzője Gyulai István, paksi zenész, dalszerző, a városi Csengey Dénes Kulturális Központ munkatársa, előadója a puszító nevű PistiEst. Kénytelen voltam kiemelni a drónkamerával is készített klipből a legmodorosabb pillanatot. Ki a fene mondja így a hangotok szót:

Hogy kikről van szó a dalban, akik folyamatosan el akarják venni a magyar nyelvet, nem derül ki.

A kampány során arra ösztönzik a magyarokat határon innen és túl, hogy énekeljék el a dalt, készítsenek erről videofelvételt – lehetőleg otthonuk emblematikus helyein – és töltsék fel a produkció honlapjára.

Párhuzamosan felvételeket készítettek, illetve készítenek Csíksomlyón, Huszton és Londonban, és a felvételek felhasználásával egy újabb klipet állítanak össze a világ különböző pontjairól érkező anyagok, valamint a saját felvételek felhasználásával. Ezt a klipet várhatóan Pakson mutatják be szeptemberben.

Vida Tünde, a mozgalom ötletgazdája arról beszélt, hogy szeretnék, ha minél több magyar emberhez el tudnának jutni a dallal az anyaországon belül és a határon túl. Október óta 26 ezren nézték meg a dalt a Youtube-on.

Hamvas István, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója nyitottságukat hangsúlyozta: minél több embernek szeretnék azt is bemutatni, hogy a paksi erőmű biztonságos. Szerinte ezt a mozgalmat támogatva ezt is könnyebben megtehetik.

És hogy ki az Örökségünk mozgalom fővédnöke? Potápi Árpád János államtitkár.

Egyébként ma indult el a fiatalok vállalkozóvá válását segítő program a közép-magyarországi régióban az Ifjúsági Garancia Rendszer keretében – jelentette be Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára. A Vállalkozz itthon, fiatal! elnevezésű projekt célja új egyéni vagy mikrovállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemléletű 25 év alatti fiatalok felkészítése saját vállalkozásuk indítására, és pénzügyi támogatás nyújtása a vállalkozás induló költségeihez – írja az MTI.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.