Péterfalvi: Pontosítani kell a terrorveszélyhelyzet meghatározását

POLITIKA
2016 január 29., 08:33
comments 51

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke ajánlást fűzött a terrorveszélyhelyzetről szóló alkotmánymódosítási javaslathoz. 

Szerinte rögzíteni kell 

  • a terrorveszélyhelyzet lényegi meghatározását
  • a feltételeket, amik alapján bevezethetőek

A jogbiztonság szempontjából fontos, hogy formalizált eljárással jelentsék be a terrorveszélyhelyzet kezdetét és megszűnését.  Egyértelművé kell tenni ezt is, 

  • hogy melyik állami szerv jogosult a rendkívüli intézkedés alkalmazására,
  • mire terjed ki a hatásköre, 
  • mi a rendkívüli intézkedés lényege 
  • és milyen célból, kivel szemben, miként, milyen feltételekkel alkalmazható az. 

Világosan meg kell határozni szerinte azt is, hogy a különleges jogrendben bevezetett rendkívüli intézkedések a terrorveszélyhelyzet elmúlta után is érvényben maradnak-e. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.