Egy nagykanizsai néni túszul ejtette egy telefonos cég munkatársát

túszdráma
2016 február 03., 07:01
comments 103

Szó szerint ide rakom az ügyészségi közleményt, felsleges bármit hozzátenni. Van címe, alcíme, és első osztályú sztorija.

---

Nem tudott telefonálni, túszul ejtette a vonalellenőrt

Egy nagykanizsai nő sajátos probléma megoldásai

A 60 éves nő a szolgáltatónál bejelentette, hogy nem működik a vezetékes telefonja. A kft. szerelője 2015. július 22-én meg is jelent a nagykanizsai lakásban és megállapította, hogy a hálózat jó, a telefonkészülék romlott el.

A nő erre azt követelte, hogy a szerelő javítsa meg a telefonját. A kft. munkatársa közölte, hogy ő vonalellenőr, a telefonkészülék szereléséhez nem ért, és az nem is feladata.

Ekkor a nő a lakás bejárati ajtajához ment, kulccsal bezárta, és közölte, hogy addig nem engedi ki a lakásból, amíg a telefonját meg nem javítja.

A szerelő egy darabig várakozott, majd mobiltelefonon értesítette a rendőrséget. A kiérkező rendőrök kaputelefonon keresztül kérték, hogy engedjék be őket, azonban a rendőri felhívásnak a nő nem tett eleget.

A rendőröket más személy engedte be a lépcsőházba, majd a lakáshoz menve többször felszólították, hogy nyissa ki az ajtót. A nő kezdetben nem, azonban a többszöri felszólításra már hajlandó volt kinyitni az ajtót, és kiengedni a szerelőt, aki kb. egy órát tartózkodott akarata ellenére a lakásban.

A nő már pár évvel korábban is sajátos módszert alkalmazva próbált érvényt szerezni az akaratának, ugyanis 2008 évben az akkori háza előtt, az útpadkára két sorban 8 db 35x12 cm-es területű, 3 cm magasságú szeges fémlapokat helyezett ki, hogy ezzel akadályozza a parkolásban a postára igyekvőket.

A postások ezt látva eltávolították szöges akadályokat, a nő azonban nem sokkal később azokat visszahelyezte a padkára, egy autós rájuk hajtott, és a defekt csaknem balesetet eredményezett. A közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt akkor a bíróság 1 évre próbára bocsátotta.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség a nő ellen most személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járásbíróságon. A cselekmény büntetési tétele 3 évig terjedő szabadságvesztés büntetés.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.