Elítélték azt a 11 éves amerikai fiút, aki lelőtt egy 8 éves lányt

külföld
2016 február 06., 12:32
comments 188

A bíróság Tennesse államban elítélt egy 11 éves fiút, aki megölt egy nyolcéves lányt, mert az nem engedte, hogy megnézze a kiskutyáját.

A fiú és áldozata, a nyolcéves MaKayla Dyer ugyanabban a lakóparkban éltek a Tenessee állambeli White Pine-ben. 2015 októberében MaKayla, a nővére és egy másik lány kint játszottak, és megszólították a fiút, aki épp a hálószobája ablakában ült. A fiú el akarta kérni a kutyájukat, majd mikor ezt megtagadták tőle, azzal fenyegetőzött, hogy fegyver van nála.

Erre McKayla kinevette, hogy a fegyver biztos nem is igazi. A fiú válaszul kibiztosította a pisztolyt, és rálőtt a lányra. A lövedék a szíve fölött találta el. A lövéstől elterült lány hamarosan meghalt.

A fiú azért kezelte ilyen magabiztosan a fegyvert, mert gyakran járt vadászni az apjával és a nagyapjával.

Dennis Roach bíró ítélete szerint a fiúnak 19 éves koráig őrizetben kell maradnia. A bíró elmondta, hogy minden eszközt fel kell használni annak érdekében, hogy kiderítsék, a fiú miért lőtte le a lányt. Hozzátette, hogy a gyereket kezelni és rehabilitálni kell, hogy soha többé ne történhessen meg hasonló.

Most még vizsgálják, hogy a fiút hol helyezzék el. AZ állami gyámügyi szolgálat szóvivője szerint a gyereknek intenzív kezelésre van szüksége. (via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.