RTL: 50 milliót elmulasztott vagyonbevallásába írni egy fideszes képviselő

POLITIKA
2016 február 06., 19:11
comments 193

Az RTL Klub híradója arról számolt be, hogy Győrffy Balázs olyan bevétellel érvelt nekik, ami nem szerepel a vagyonbevallásában. 

Győrffy az a fideszes képviselő, aki az utóbbi idők földárveréseit politikusként népszerűsítette, magánemberként pedig kihasználta, hiszen az általa propagált törvénynek köszönhetően több árverésen is sikeresen vásárolt be termőföldből.

A Blikknek tűnt fel, hogy a sok földvásárlás után annyi hitelt vett fel, amit képtelenség akkora jövedelemből törlesztenie, mint amekkora az idei vagyonbevallásában szerepel. A Blikk számításai szerint Győrffy tartozása összesen 261,6 millió forint, aminek havi törlesztőrészlete 2 millió 173 ezer forint lehet, ám a bevallott jövedelme mindössze 1 millió 428 ezer forint.

Az RTL Klub rákérdezett a képviselőnél, hogy miből törleszt.

Azt válaszolta, hogy a családi gazdaságából van évente mintegy 50 millió forint bevétele.

Csakhogy ez a bevétel nem szerepel a vagyonbevallásában. Már tavaly sem szerepelt az RTL riportja szerint, bár a képviselő korábban már megígérte, hogy legközelebb beleírja. (RTL)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.